dimecres, 14 de maig de 2014

El dolmen de la Roca d'en Toni declarat Bé Cultural d'Interès Nacional

Fotografia cedida pel Museu-Arxiu de Vilassar de Dalt
El Govern de la Generalitat de Catalunya a proposta del Conseller de Cultura Ferran Mascarell va declarar ahir, 13 de maig de 2014, Bé Cultural d’Interès Nacional el dolmen de la Roca d'en Toni.
La declaració es correspon a la categoria de monument Històric i de zona arqueològica.
El dolmen, símbol de Vilassar i referent de la Serralada Litoral, és un element rellevant dins el context megalític de Can Boquet, al mateix temps que ha esdevingut una fita geogràfica i històrica.
Aquesta actuació, que col·loca un element del nostre patrimoni en primera línea de referència a nivell nacional impulsada pel Govern de la Generalitat cal sumar les iniciatives que es volen impulsar des de l’Ajuntament de Vilassar i el  Museu Arxiu per potenciar el nostre llegat arqueològic: senyalització de la ruta arqueològica, restauració de les tombes  medievals, elaboració d’un tríptic divulgatiu,  estudi a fons dels materials del jaciments de Can Boquet dipositats a Can Banús, etc…. un conjunt de propostes de difusió i de recerca que tenen com objectiu revaloritzar una de les zones arqueològiques més riques del nostre entorn:  Can Boquet.

Des del Museu-Col·lecció de Cabrils, felicitem una vegada més el Museu Arxiu i l’Ajuntament de Vilassar per aquest pas decisiu en la salvaguarda i difusió del nostre patrimoni comú.