dilluns, 14 de juliol de 2014

La Cartoteca Digital hostatja el mapa parcel·lari de Cabrils de 1849

Mapa parcel·lari de Cabrils. 1846. (Fot. ICGC)

L'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) impulsa un projecte per a donar a conèixer mapes antics dipositats en ajuntaments i altres institucions.

L'ICGC n'ha dut a terme la digiltalització i ara els posa a disposició dels usuaris mitjançant la Cartoteca Digital.

També s'hi han inclòs alguns mapes de particulars que han permès que figuressin en aquesta mateixa pàgina de manera desinteressada.

A més a més del Museu-Col·lecció Municipal a través de l'Ajuntament de Cabrils, altres institucions de les quals hi figuren mapes són:

L'Ajuntament de la Garriga, l'Ajuntament de l'Hospitalet de Llobregat, l'Ajuntament de Manresa, l'Ajuntament de Vic, l'Institut Botànic de Barcelona, el Laboratori d'Urbanisme de Barcelona (LUB), i el Paratge Natural d'Interès Nacional de Poblet


Preparació per la digitalització del mapa parcel·lari de Cabrils de 1849.
(Fot. Laura Bosch)

Instal·lació del mapa abans de la seva restauració a l'Arxiu Nacional
de Catalunya per Montserrat Florensa. (Fot. Laura Bosch)

Els mapes originals són propietat de cadascuna de les institucions o particulars que figuren en la descripció i, per tant, per a qualsevol utilització de la imatge que no sigui per a estudi, cal sol·licitar-la a la institució que n'és la propietària museucabrils@gmail.com  i en té els drets de reproducció. Les sol·licituds també es poden adreçar a l'email de la Cartoteca de Catalunya cartoteca@icgc.cat que les redirigirà a qui correspongui.

El mapa parcel·lari de Cabrils està a disposició a la Cartoteca Digital des del 26 de juny de 2014.