dimecres, 3 de setembre de 2014

Conferència sobre la Guerra de Successió al Maresme (1713-1714), a càrrec de l'historiador Josep Samon Forgas

Enguany, dins dels actes de la Festa Major de Santa Helena, el Museu va oferir una conferència sobre La Guerra de Successió al Maresme (1713-1714). Aquesta va anar a càrrec de l'historiador i amic Josep Samon Forgas.

Es va triar el dia 20 d'agost en commemoració dels 301 anys de l'atac borbònic que va patir Vilassar, que en aquella època aglutinava el veïnat de Cabrils, el del Sant Crist i Vilassar de Mar.

Una cinquantena de persones van assistir a l'acte, que no va deixar a ningú indiferent.

Josep Samon, després de fer una explicació acurada de l'atac borbònic al Vilassar de 1713, va introduir-nos en la Guerra de Successió a través de mapes de l'època, explicant el context que s'estava vivint a Europa amb les grans potències i va anar relatant a grans trets, els fets en la qual Catalunya, com la resta d'estats de la Corona d'Aragó, es va decantar a favor de l'Arxiduc Carles, reconegut a Barcelona l'any 1705 com a rei amb el títol de Carles III.
Samon, va saber captivar el públic explicant la importància de la comarca del Maresme durant la guerra i el perquè de molts dels atacs que va patir el territori com a conseqüència del recolzament majoritari a la causa austriacista. 

Presentació de la conferència per Laura Bosch (fot. J. Montlló)
Josep Samon Forgas durant la seva intervenció (fot. J. Montlló)

Públic assistent a la conferència (fot. J. Montlló)

Públic assistent a la conferència (fot. J. Montlló)

Al finalitzar la seva intervenció, el Sr. Samon va contestar a les
 preguntes d'un públic captivat (fot. J. Montlló)