dijous, 16 d’octubre de 2014

Amb aquest somriure és com et volem recordar, Jordi


Jordi Amat  ([Font Diari Maresme)
Diumenge dia 12 d'octubre ens va deixar el company Jordi Amat i Teixidó, als 55 anys. El funeral va tenir lloc el dimarts 14 d'octubre a les 9 del matí, a la parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella.
En Jordi era doctor en història contemporània i professor de secundària.

Va ser president de l'Associació Cívica Capaspre i fundador id president de l'Associació Amics de Calella. També va promoure la creació del Centre d'Estudis Històrics de Calella per estimular la investigació i la recerca locals.

Ha estat autor d'una gran quantitat de treballs i llibres vinculats a la història local i comarcal, i sobretot destaquen els destinats a la República i a la Guerra Civil. La seva última obra, publicada per Sant Jordi, Retalls de guerra al Maresme (1936-1939) és un exemple del seu treball d'investigador incansable. 
L'any 1993 va rebre el Premi Iluro de monografia històrica amb el treball, República i Guerra Civil a Calella (1931-1939).
Va col·laborar amb diversos mitjans com la revista parroquial Estela, el Diari Maresme i en seccions d'història de Ràdio Calella i altres.

Des del Museu Municipal lamentem sincerament la seva pèrdua i fem extensiu el nostre condol a tota la seva família i amics.