diumenge, 31 de maig de 2015

El Departament d'Antropologia homenatja a la Doctora Josefina Roma Riu amb motiu de la seva jubilació

Dijous, 28 de maig, a les 11:30, a l'Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història, el Departament d’Antropologia Cultural i d’Història d’Amèrica i Àfrica va organitzar un acte d’homenatge a la Professora Josefina Roma en reconeixement a la seva carrera i amb motiu de la seva jubilació.
En l'acte van intervenir-hi el Dr. Oriol Bertan, director del Departament, el Dr. Josep Comelles de la Universitat de Rovira i Virgili, el Dr. Xavier Roigé, degà de la Facultat, la Dra. Dolors Llopart, antropòloga i museòloga i la Sra. Montserrat Garrich de l'Esbart Català de Dansaires.

Fot. arxiu: Pep Parés
Josefina Roma és llicenciada en Història (1966) i Doctora en Antropologia (1972) per la Universitat de Barcelona. Ha estat Professora Titular des de 1974. Membre fundador de l’Institut Català d’Antropologia i de l’Institut Aragonès d’Antropologia,  ha fundat i dirigit el Màster de Museologia de la UB fins a 1998. És Premi de l’Institut Aragonès d’Antropologia 1998.
Les seves línies de Recerca més destacades estan dedicades a l’estudi de la Religió i la Mitologia, als Goigs de la Corona d’Aragó; a la Cultura Popular, l’Etnomusicologia, la Festa, el Patrimoni Material i Immaterial, les narracions sobre fades i bruixeria; i l' Espoli del patrimoni.
Ha estat membre del Consell Assessor de Cultura Tradicional i Popular de la Generalitat de Catalunya. Ha dirigit i participat en successius projectes d’investigació del Ministeri d’Educació i Ciència fins al dia d’avui. És membre del Consell Assessor del Museu Etnològic de Barcelona i l’ICUB de l’Ajuntament de Barcelona, ​​des de la seva creació en 2007. Ha estat Comissària i col·laboradora de múltiples exposicions; té nombroses publicacions dedicades a Aragó i al seu patrimoni cultural material i immaterial, referència indiscutible internacionalment.

Gràcies Josefina, per la gran professora que has estat!