divendres, 22 d’abril de 2016

Inauguració de l'exposició "Pedra Seca", amb fotografies d'Emili Boada - Taula rodona "L'ofici de Picapedrer"

Dissabte dia 16 d'abril, a les 7 de la tarda, va tenir lloc la taula rodona en presència del Mestre Picapedrer, Rafa Esteban.
Desdendent d'una llarga saga de picapedrers, ha dedicat tota una vida al treball de la pedra. Ha finalitzat la seva carrera, com a Mestre Picapedrer al Temple Expiatori de la Sagrada Família de Barcelona.

Durant la seva intervenció el mestre, gran defensor de les tècniques tradicionals de treballar la pedra, va explicar l'evolució del sector i les diferents eines. Actualment encara es continua exercint aquest ofici però la industrialització del sector fa que cada cop hi hagi menys artesans que treballin la pedra de forma manual.

I és que en llarg de la història el paper dels picapedrers ha estat fonamental en la construcció de les catedrals, castells, ponts, aqüeductes.... 

.
També es va inaugurar l'exposició de fotografies d'Emili Boada, "Pedra Seca". La mostra fotogràfica ens proposa un recorregut per les diferents tipologies constructives de l'arquitectura popular que modelen el paisatge. Restarà oberta fins el dia 30 d'abril.


El recull d'en Rafa i les intervencions dels assistents van ser gravats dins del projecte de recopilació de la memòria oral i històrica del nostre poble.


La sala amb l'exposició Pedra Seca i en Rafa Esteban
durant la seva intervenció. Fot. J. Montlló
En Rafa explicant les diferents eines i la seva utilització. Fot. J. Montlló


El públic assistent durant el torn de preguntes. Foto. J. Montlló


Foto record. En Rafa i familiars, amb el Regidor de Cultura, sr. Xavier Badia . Fot. J. Montlló

Foto record. En Rafa, amb la Carmen Marin, un dels seus fills i neta, d'en Francisco Cuevas, picapedrer del poble, que han col·laborat molt en l'exposició, acompanyats del Regidor de Cultura, sr. Xavier Badia i Laura Bosch, gerent. Fot. J. Montlló