dimarts, 12 d’abril de 2016

X Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme. (Arenys de Munt)

X Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme. (Arenys de Munt)

El proper 16 d’abril de 2016 se celebrarà a Arenys de Munt la X Trobada d’entitats de recerca local i comarcal del Maresme, que en aquesta ocasió portarà per títol “Dones amb història al Maresme” i que enguany està organitzada pel Col·lectiu per al Museu Arxiu d’Arenys de Munt, l'Ajuntament d'Arenys de Munt, l’Arxiu Comarcal del Maresme, l'Institut Ramon Muntaner i la CCEPC.

L’objectiu de la trobada és acostar-se al món de la dona al llarg de la història a la comarca del Maresme, un tema força mal tractat per la historiografia fins fa ben poc. Es vol reivindicar el paper de la dona, tan important, ara com abans, i donar a conèixer figures femenines en els diversos camps de la cultura (literatura, pintura, música, política,…). Al mateix temps, es pretén donar a conèixer el col·lectiu femení en diverses iniciatives menystingudes durant tan de temps pel domini excloent dels valors masculins (treball a la llar, a les empreses, entitats, associacions, puntaires, trementinaires…).

Totes les entitats locals i comarcals que fan recerca al Maresme estan cridades a participar en la trobada, aportant-hi publicacions i materials de difusió per exposar, així com informació sobre els fons documentals que existeixen a la comarca sobre el tema de la dona. La informació recollida s’inclourà en la publicació de les actes com un annex.


Lloc: Sala Corrioles, Centre Moral, Rambla Francesc Macià, 57. Arenys de Munt. 

Organitza : ​Museu Arxiu d'Arenys de Munt


 ​