dilluns, 24 d’octubre de 2016

Exposició Dones - Força - Canvi. Descobreix-les


Divendres dia 4 de novembre, a les 7 del vespre, es va inaugurar l'exposició
"Dones - Força - Canvi. Descobreix-les". A l'acte hi va assistir l'alcaldessa, Sra. Lina Morales i el regidor de cultura, Sr. Xavier Badia.
La presentació va anar a càrrec de la Sra. Montse Ortiz Moran, Coordinadora de la Unitat de Sensibilització i Departament de Comunicació i experta en gènere.

La Fundació Vicente Ferrer és una ONG de desenvolupament compromesa amb el procés de transformació d'una de les zones més pobres i necessitades de la Índia. Vicenç Ferrer, es va comprometre i va ser capaç de transmetre els eu compromís per erradicar les desigualtats i movilitzar les consciències, involucrant a les persones. El seu llegat és enorme, però sobretot, demostrar-nos que esser solidaris, vol dir treballar pel bé comú. la solidaritat no només es basa en el treball directe amb les comunitats en risc d'exclusió, sinó que radica en gran part en la sensibilització de la societat, per a que aquest canvi sigui significatiu.

A l’Índia, el sistema patriarcal pren unes característiques que el fan especialment virulent. L’alta mortalitat materna, els matrimonis infantils o la violència de gènere són només alguns dels exemples que situen l’Índia com el quart país del món més perillós per ser dona.

Aquesta exposició obre una finestra a la vida quotidiana de set dones que, amb el suport de la FVF, han trencat amb les estructures socials que les oprimeixen, aconseguint un futur millor per a elles i les seves famílies. Hemavathi, Yellamma, Kanthamma, Nagamma, Vani, Durgamma i Likita són les protagonistes d’un canvi i el testimoni de superació. Les seves històries ens fan reflexionar sobre el paper de les dones en un context que les discrimina. 

La Fundació Vicente Ferrer (FVF) treballa, des de fa gairebé 50 anys, als estats d’Andhra Pradesh i Telangana, per eradicar la pobresa extrema i apoderar les persones de les comunitats rurals més desafavorides.

Foto Arxiu: Xavier Fazio
Foto Arxiu: Xavier Fazio

Foto Arxiu: Xavier Fazio

Foto Arxiu: Xavier Fazio