dilluns, 22 de febrer de 2016

Projecte de restauració d'accés a la Cova de les Encantades


Cova de les Encantades, de la Bona Dona o de les Bruixes.
Foto Arxiu: J. Montlló. 2005
La cova de les Encantades, de la Bona Dona, la Mala Dona o de les Bruixes, està situada a la part superior de la muntanya de Montcabrer, un turó de la Serralada Litoral catalana que s'alça entre les poblacions de Cabrils i Cabrera de Mar, a 310,8 metres per sobre del nivell del mar.
Es troba referenciada la Mapa de Patrimoni de Cabrils amb el núm. 08030/14.

diumenge, 14 de febrer de 2016

XV Jornades de Cuina Aranesa a Cabrils

Dissabte dia 13 de febrer, a les 18:00h la Regidora de Turisme, sra. Isabel Tamboleo, inaugurava la XV Jornades de Cuina Aranesa. Acte seguit, va donar pas a les intervencions del President de l'Associació d'Hostalers, sr. Pep Masiques i el gerent del restaurant Xeflis, sr.Toni Abril.
El sr. Masiques, va parlar de l'Associació d'Hostalers com un veritable motor econòmic del municipi, donant alguns exemples d'activitats fortament arrelades com són la Ruta Gastronòmica, la Mostra Gastronòmica o les Jornades de Cuina Aranesa. Aquestes i altres manifestacions permeten donar a conèixer Cabrils com Vila Gastronòmica per execel·lència, transmetent una imatge de proximitat, qualitat, diversitat i tradició.


Per altra banda, el sr. Toni Abril, va fer una retrospectiva històrica de les jornades, de les quals va ser l'impulsor ara fa quinze anys.


La història d'aquestes jornades es remunta als inicis de formació com a cuiner d'en Toni Abril, responsable del restaurant Xeflis. Va fer els seus estudis a l'Escola d'Hosteleria de Les (Vath d'Aran). La seva passió per la cuina i per aquesta terra van fer la resta.
En Toni va començar ara fa quinze anys al seu restaurant i de mica en mica s'hi han afegit els altres. Durant tot el mes de febrer els restaurants de Ca l'Estrany, Cal Gras, Can Rin, l'Hostal de la Plaça, Sal i Pebre, el Tempo de l'Hort, Xaret i el Xeflis oferiran els millors plats tradicionals aranesos: l'Olla, el paté d'Aran, formatges i embotits, civets de senglar, cèrvol i isard, els pescajons i les delicioses truhes.