dilluns, 24 d’abril de 2017

29 d'abril. "The life is wonderful". Exposició i performance en directe de l'artista cabrilenc, Josep Vias


29 d'abril a dos quarts set del vespre, el museu acull al pintor cabrilenc, Josep Vias Granados, artista reconegut internacionalment.

No us perdeu la performance en directe que realitzarà allí mateix.

També podreu veure exposat, en primícia, el quadre The life is wonderful, que l'artista ha realitzat i dedicat a la Proclamació de la República Catalana i que ha ofert al M. l'Hble. Sr. President de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont. 


Josep Vias Granados – Abararban (Barcelona 1971) – extret del catàleg

Comença a donar les primeres passes vitals i pictòriques a Cabrils, on amb vuit anys inicial el seu aprenentatge tècnic amb els pintors locals Salvador Fontanills i en Calzado.
El taller d’Art de Mataró, vinculat a l’Escola d’Arts i Oficis de Barcelona (Llotja) suposa la seva primera trobada amb la vessant acadèmica de la formació artística, fet que tindrà continuació amb l’assistència a nombrosos seminaris. Però serà la seva tendència autodidacta la que anirà definint un estil marcat per bona part dels referents nord-americans dels anys quaranta i cinquanta, en especial els de l’expressionisme abstracte.
És el President del Comitè de Catalunya per als World Art Games.


Ha exposat:

Pintor escollit als II World Art Games. Bratislava, 2015
Exposició Individual a la Galeria Oriente & Occidente. València. Novembre 2016
Exposició col·lectiva a Donostiartean. Sant Sebastià. Maig, 2016
Exposició col·lectiva a la Galeria Soll. Zagreb (Croàcia). Març, 2016
Pintor escollit als III World Art Games. Bratislava, 2016
Performance als III World Art Games. Montenegro, 2016
Exposició col·lectiva a la Galeria Estudi Tenas. Desembre 2015 – Gener 2016
Exposició “The life is wonderful”. Museu Municipal de Cabrils. 29 abril al 16 de maig 2017
Tres propostes sobre el “fet català” (extret del catàleg)
Josep Vias, tot i tenir una obra fonamentada en l’individualisme i la rebel·lió, no oblida el context on viu. La seva és també una proposta sintònica. La prova són tres obres nascudes de la reflexió sobre el procés que viu Catalunya en els darrers anys. La tela titulada 9N, fa referència a la proposta de consulta que va dur-se a terme el 9 de novembre de 2014.
L’obra, amb la qual l’autor va obsequiar el president Artur Mas, connecta amb una altra obra “Junts pel si”, amb motiu de la victòria de la candidatura de “Junts pel si” al Parlament de Catalunya l’any 2016. L’any 2016, la figura de Ramon Llull també va ocupar la seva atenció amb la seva obra “Lògica Nova. Ramon Llull” amb la qual obsequia al president Carles Puigdemont en reconeixement per la seva tasca al capdavant del govern de la Generalitat. Amb les tres obres, Vias, es distancia de la realitat i a partir de conceptes històrics explica plàsticament la necessitat d’un objectiu col·lectiu com és el d’una consulta.Intensitat plàstica i veritat. 
Per Joan R. Herrador (AICA – Associació Internacional de Crítics d’Art).

La pintura de Josep Vias, transita per dos camins paral·lels que sovint es creuen, el de la intensitat plàstica i el de la veritat. La seva és una proposta creativa on tenen una marcada preeminència la immediatesa, la frescor i l’atzar. Sense descartar aspectes com la composició i el contingut, on la seva producció adquireix comoditat i sentit estètic és amb el tractament lliure de la matèria pictòrica, generant una proposta de ritmes llarg i traços automàtics. Com el propi pintor diu “cerco un joc que em permeti narrar esdeveniments de tipus quàntic per a interactuar amb el públic, amb una mena de freqüència nascuda de la intuïció, per a fusionar l’interior més profund amb l’exterior més llunyà”.
Vias fa de les seves obres una expressió no controlada del jo amb una aposta per una pintura all over i una predilecció pel gran format sense la necessitat d’una idea prèvia compositiva. Generant teles d’espai complert, que no representen, sinó que són.
A les seves teles l’objectivitat, els convencionalismes, el càlcul i, en certs aspectes, la raó, deixen pas a un marcat individualisme nascut d’una rebel·lió interior. Amb la qual, ens acosta a una transcendència necessària per a guanyar-li la partida a dos conceptes inherents a tot creador, el dubte i l’ansietat. Això genera una proposta que no enganya,que guig de tendències decorativistes per a oferir-nos valors sòlids. Una pintura que s’aixeca sobre el principi existencial del “ser és fer” i que col·loca el procés per sobre del producte. Una obra que ens retroba, entre d’altres, amb Jackson Pollock, W. De Kooning i Robert Motherwell però que deia escletxes per on entra la llum de Caravaggio, la contundència de Picasso i la força de Matisse.The life is wonderful – Abararban vist des de la visió de l'artista:

"L’ exposició The life is wonderful és una performance, una acció poètica ,quantum referèndum... Es tracta de enviar un missatge de desitjos positius a l’Univers, de crear el futur que volem ,algun desig, primer a la ment, ajudant-me de diverses eines una la presentació del meu Manager Francisco Torralba de la meva obra i del meu treball realitzat amb ell ,amb el Tai-txi y la presentació de Mario Torino introducció de exercicis de respirar y pels musics, connexió amb Fred Tassy, farà un programa de radio dedicat a The life is wonderful. Daniel Higienico tocarà un parell de temes ,y David Patricio ,Fede Marsa, possiblement mes convidats, que amenitzaran la festa...
el públic.

Diverses tècniques pictòriques realitzades per l’ Olga Torres i Abararban.

L’ Olga està convidada i en principi ha acceptat la invitació amb la seva tècnica de projectar-se des de la seva anima i la seva dolçor poderosa women power amb pintura per tots els pors de la seva pell ,es complementa amb la meva accion quantum painting projecció dels fets de l’ànima, als ancestres, portant-me amb inèrcia a una projecció còsmica d’inèrcia creada pel context, i les eines esmentades; una inèrcia lògica d’ incorporació de l’instant (al traç, a l’empremta, al dripping ). Al pensament següent, sense oblidar la direcció d’ antecedent projectat amb la creació d’un desig o una visualització de l’esperit a cada alè en totes les vibracions o a la manca, les absències, els presents, el canvi de paradigma, creació, de la connexió i la comunicació des de l inconscient a la realitat mes quotidiana. El diàleg entre plans, la possessió de lo natural ,a la cançó a l’esperança, a la plenitud ,l’alegria i l amor!!!

...El públic tindrà el dret amb la seva assistència d’ interactuar a l’acció ,The life is wonderful ,dedicada a la proclamació de la República Catalana ,si és el resultat del desig  general, aquet referèndum es quàntic. Hi haurà dues urnes; en una es podrà votar “SI amor” i a l’altra “No por” , que son les dues energies que al meu 
parer regeixen  the world. Els vots també poden anar acompanyats per els desitjos dels assistents.

El públic podrà posar els papers que seran dels color groc or au i el color vermell, la passió, en funció de com  vulgui enfocar-ho, a projectar-se en el pròxim referèndum polític, on els catalans podran expressar la seva opinió i el que volen a les urnes. Jo crec que és un dret,  encara que molts no ho vulguin reconèixer, però hi es...
També cadascun podrà apuntar en la papereta dels vots quàntics, els seues desitjos mes quotidians i amb l’ajut de les eines esmentades.

La performance (The life is wonderful) està dedicada al meu estimat amic .        Complementa l’ exposició d’ olis ,  la sèrie “d’absències” dedicada al meu pare i al meu amic Oli, que estan en un altre pla. També hi ha un petit dibuix finalitzat per l’ EVRU, amb el projecte “ el vuelo del pájaro” de Frederic Amat.
L’exposició gira al voltant del quadre The life is wonderful dedicat a la proclamació de la República Catalana, ofert  com a obsequi al molt Honorable President de la Generalitat Carles Puigdemont, per la seva lògica i el seu corrent amb la connexió amb la terra i al president Mas per la seva saviesa i connexió amb l art.
L’exposició consta d un parell de peces dedicades a la seva persona. Se li farà lliurament oficial al seu representant públic.
Lliurament d’obsequis  als patrocinadors de la sèrie Catalònia - The life is wonderful
i entrega del quadre “la sang de Guifre” al guanyador de la rifa, quadre donat per l’artista al Comitè Catalònia per WAG (World Art Games), per la meva participació als jocs d’agost WAG.
Hi haurà una degustació, cortesia del forn Ca la Rosi.
Després de la performance es podrà visualitzar la projecció del vídeo fet a la colònia d’ artistes a Konadle WAG on he tingut l’honor de participar amb el Comitè de Catalònia i també tinc l’ honor de presidir i participar als jocs des de 2015 (Bratislava),  2016 (Montenegro), i durant el mes d’agost d’enguany, a Croàcia.
Vídeo promocional y presentació del Comitè Catalònia.  
Es podrà degustar llavora’ns la pasta(CAKE) orgànica natural alcalina que també presentaré als 4rts jocs de l’ Art , al mes d’agost del 2017".

Josep Vias - Abararban 


http://www.wagames.org/
abararban.com