dilluns, 8 de maig de 2017

XI Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, a l'espai Can Bisa de Vilassar de Mar

Dissabte dia 6 de maig de 2017 va tenir lloc la XI Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme, dedicat al "Desenvolupament urbanístic dels pobles del Maresme". L'organització ha anat a càrrec del  Centre d'Estudis Vilassarencs, conjuntament amb l'Arxiu Comarcal del Maresme, l'Institut Ramon Muntaner, la Coordinadora del Centre d'Estudis de Parla Catalana, amb el suport de l'Ajuntament de Vilassar de Mar i el Consell Comarcal.


Inauguració de la XI Trobada d'Entitats de Recerca Local i Comarcal del Maresme.
Foto: Arxiu Comarcal del Maresme
En llarg del matí els diferents historiadors de tota la comarca van presentar estudis i recerques relacionades amb l'urbanisme dels nuclis poblats del Maresme, els eixamples i ampliacions dels nostres pobles i elements arquitectònics concrets com cases, esglésies, fàbriques, palaus, castells, així com també de Mestres de cases, arquitectes i enginyers que han deixat una empremta al nostre territori.


La històriadora i arqueòloga, Laura Bosch, en representació del Museu Municipal ha presentat dues comunicacions:

La primera d'elles, "Del Mas Rafart de Cabrils al castell de Can Jaumar". La segona comunicació, es presenta conjuntament amb el també historiador i arqueòleg Jordi Montlló: "L'urbanisme al servei del capitalisme salvatge. La Cisa (Premià de Dalt). Un estudi de cas".


Intervenció de Laura Bosch. Foto: Arxiu Comarcal del Maresme
Presentació de Jordi Montlló i Laura Bosch. Foto: Arxiu Comarcal del Maresme

La Jornada es va iniciar amb la rebuda dels participants i el lliurament de les acreditacions. La inauguració va anar a càrrec de l'Il·lustrissim Sr. Damià del Clor, alcalde de Vilassar de Mar, seguida del senyor Josep Santesmases, president de la Coordinadora de Centres d'Estudis de Parla Catalana i vicepresident segon de l'Institut Ramon Muntaner, i finalment pel senyor Alexis Serrano, president del Centre d'Estudis Vilassarencs i director de l'Arxiu Comarcal del Maresme.
La cloenda va anar a càrrec d'Alexandra Capdevila.


Cloenda de les Jornades. Foto: Arxiu Comarcal del Maresme
Després del dinar, la jornada va finalitzar amb una visita comentada pel nucli antic de Vilassar de Mar a càrrec d'Alexis Serrano.


Visita comentada pel nucli històric de Vilassar de Mar a càrrec del President del Centre d'Estudis Vilassarencs i Director del Museu Comarcal, Sr. Alexis Serrano. Foto. MMCBona part dels assistents a l'acte durant la pausa cafè del matí. Foto: MMC