diumenge, 2 de juliol de 2017

Presentació del II Simposi 2018, In maritima, sobre història, cultura i patrimoni del Maresme medieval, i actes 2016.


Divendres 30 de juny de 2017, va tenir lloc lloc, al Museu Arxiu de Vilassar, la presentació de les actes del 1r Simposi sobre història, cultura i patrimoni del Maresme medieval: El s. XV, temps de canvis i incerteses. Actes del Simposi In maritima. La presentació va anar a càrrec del president del Museu Arxiu, senyor Benet Oliva, i del director de l'Arxiu Comarcal del Maresme, senyor Alexis Serrano.

Aquesta publicació és el fruit de les ponències i comunicacions del 1r Simposi que va desenvolupar-se durant les jornades del 2 de juliol de 2016. El llibre ha estat editat pel Museu Arxiu de Vilassar de Dalt i Maresme Medieval, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilassar de Dalt, el Consell Comarcal del Maresme, El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya - Arxiu Comarcal del Maresme i la Diputació de Barcelona.

Després de la presentació, el director del Simposi, doctor Joaquim Graupera, va presentar la primera circular del II Simposi, In maritima, que tindrà lloc el mes de juliol de l'any 2018. Aquesta convocatòria bianual permet presentar els treballs de recerca més reents sobre la història i el patrimoni medieval del Maresme. En aquesta segona edició, el tema escollit és l'anàlisi del poblament rural al Maresme Medieval, amb el títol: Masos, masies i bordes: activitats agràries i elements patrimonials.

En finalitzar, la Dra. Coral Cuadrada, va presentar la ponència,Masos i masies, estat de la qüestió i vies de recerca.

L'acte finalitzava a les 10 del vespre amb un concert de música antiga amb tiorba i llaüd dels segles XVII i XVIII a la capella de Sant Sebastià.


Presentació de les actes a càrrec de Benet Oliva i Alexis Serrano. A mà dreta, el director del Simposi, dr. Joaquim Graupera. Foto cedida per Maresme Medieval.

Assistents a l'acte. Foto cedida per Maresme Medieval.


INSCRIPCIONS I TEMÀTICA DE LES COMUNICACIONS - ORGANITZACIÓ I COMITÉ CIENTÍFIC