diumenge, 2 de juliol de 2017

Presentació, el dia 1 de juliol, a la Biblioteca de Santa Susanna el llibre "El mas Jordà de Santa Susanna des de la prehistòria fins els nostres dies. Una aproximació pluridisciplinar"

Ahir, 1 de juliol, a les 7 de la tarda es va presentar, a la Biblioteca de Santa Susanna (El Maresme), el llibre "El Mas Jordà de Santa Susanna, des de la prehistòria fins els nostres dies. Una aproximació multidisciplinar".
L'acte de presentació va anar a càrrec de Xavier Soldevila. La monografia, forma part del número 2 de la Col·lecció documents i estudis maresmencs i recull les comunicacions presentades en les Jornades Europees del Patrimoni celebrades el 17 de setembre de 2016 en el mateix municipi.
Un equip multidisciplinar, format per arqueòlegs, historiadors, arxivers i arquitectes, ha permés presentar un treball de gran qualitat que esperem no sigui l'únic.
Els equips de recerca pluridisciplinars no és un fenòmen aïllat. Molts països europeus, es recolzen en aquests tipus d'equips, molts d'ells amb reconeixement internacional, ja que reagrupen especialistes en textos, en llatí i grec, literatura i filosofia, geògrafs, geòlegs, historiadors i arqueòlegs especialitzats en períodes antics i medievals. També podem trobar-hi etnòlegs i antropòlegs que aporten el seu gra de sorra i fins i tot gent coneixedora d'antics oficis o que els han exercit i que permeten tenir una visió molt més ample i acurada.

Assistents a l'acte de presentació. Foto Maresme Medieval
El mas Jordà de Santa Susanna (El Maresme). Foto cedida per Glòria Vicent