dimecres, 4 d’octubre de 2017

Jornades Europees de Patrimoni 2017. Cabrils 8 d'octubre


Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2017 a Catalunya se celebrarà els dies 6, 7 i 8 d'octubre. Enguany, el lema suggerit pel Consell d'Europa és 'Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats' per posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.
A Cabrils, el museu obrirà les seves portes diumenge dia 8 d'octubre a les 11 del matí per acollir-vos i presentar-vos al Dr. arquitecte i professor de la UPC, Antoni Paricio Casademunt, que durant vint anys s'ha dedicat a l'estudi d'una tipologia de cases molt "de casa nostra": les cases de cós al Maresme.

Enguany volem parlar de la importància de conservar aquestes cases. És per això que us proposem trobar-nos al museu on el Doctor arquitecte  Antoni Paricio Casademunt, professor de la UPC, ens parlarà de les cases de cós i aprofundirà en aquesta tipologia d'arquitectura popular, dels sistemes constructius tradicionals que es van emprar i finalment, com la tipologia arquitectònica genera una manera diferent de viure. I per poder-ho veure en directe i comprendre aquest tipus peculiar de construcció, sortirem al carrer, on després de veure la composició arquitectònica característica i l'aliniació dels diferents carrers, finalitzarem amb la visita de Can Serracant, on els seus propietaris ens obriran les portes.


L'activitat és gratuïta i oberta al públic en general, famílies, professionals i aficionats al patrimoni.

http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2017


Carrer de la Santa Creu. Foto arxiu històric Museu Municipal de Cabrils
Carrer de Sant Jordi. Foto arxiu històric Museu Municipal de Cabrils