dijous, 5 de desembre de 2019

El museu recomana: L'oníric món del doctor Pere Catà


Dijous dia 5 de desembre, a les 7 del vespre s'inaugura al Museu de Sant Andreu de Llavaneres - Can Caralt, l'exposició "L'oníric món del doctor Pere Catà".

Està dedicada a un figuraire a qui fa un any, el Col·lectiu El Bou i la Mula i l'Associació de Pessebristes de Barcelona varen homenatjar. Un escultor sense taller, allunyat del bullici mundà, que com una formigueta treballa per a ell, en el seu minúscul estudi, pel seu plaer i sobretot, per fer plaer als seus amics. Ell és el Doctor Pere Catà i Vidal (Sant Pol - El Maresme, 1937); més conegut entre els pessebristes i amics com el doctor Catà. És un dels grans desconeguts fora del petit cercle dels pessebristes barcelonins. El seu desconeixement és directament proporcional a la seva vàlua.

La seva llarga trajectòria com a escultor amateur i la seva vinculació a l'Associació de Barcelona i al Col·lectiu El Bou i la Mula, foren motius suficients perquè el 5 d'octubre de 2018 se li fes un homenatge com a mostra d'agraïment per la seva aportació tècnica, artística i humanística al món del pessebrisme. La present exposició és una fita més per tal de fer més visible l'obra d'un escultor que transforma el fang en excel·lència.