dilluns, 16 de desembre de 2019

Presentat el llibre "La Vall de Cabrera de Mar. El castell de Burriac. Patrimoni en 3D"Foto: Laura Bosch

Foto: J. Montlló


Dissabte, el museu va acollir tres dels autors del llibre coordinat per Josep Maria Rovira, "La Vall de Cabrera de Mar. El castell de Burriac. Patrimoni en 3D": el propi coordinador, el dr. Joan Francesc Clariana i Jaume Vellvehí Altimira, president del Grup d'Història del Casal de Mataró.

Una vetllada completa amb una gran acollida per part del públic que va assistir nombrós.

Després de les presentacions, Josep Maria Rovira, coordinador del primer volum que va aparèixer l'any passat sota el títol "La Vall de Cabrera de Mar a l'antiguitat, Ibers i romans. Patrimoni en 3D", presentava el segon de la col·lecció.

El llibre pretén ser un compendi del saber sobre l'evolució dels 2000 anys de vida del castell. Compendi d'infografies lluïdes. Les il·lustracions que posen de costat les estructures actuals amb les recompostes i projectades del passat són excepcionals. Les preses aèries, les simulacions, les superposicions, els croquis, els mapes i els dibuixos dels paisatges fan entrar al lector en els matisos, els detalls, el context, les tècniques de defensa i la quotidianitat medievals.

La recuperació visual de la capella (primera construcció al cim datada al segle IX) i la recreació de la torre d'homenatge, del pati d'armes, del recinte emmurallat i en general de la resta dels sectors, són un exercici de restauració virtual que ens transporta, pàgina rere pàgina, als temps gloriosos del feudalisme imperant.

Cabrera de Mar queda ben servida. la disciplina emergent de l'Arqueologia Virtual eixample la vall amb una mirada retrospectiva d'amplitud conceptual i metodologia científica. Un complement amable del treball bàsic que són les excavacions i les investigacions. Un complement no estàtic perquè retorna preguntes, planteja models i aventura hipòtesis.

El llibre convida a visitar el castell en visionat 3D clicant els enllaços cap als documents audiovisuals hostatjats a la gran xarxa que forma part ja completament de les nostres vides. Cliqueu! Les bondats de l'Arqueologia Virtual són evidents.

Foto: J. Montlló

Foto: J. Montlló

Foto: J. Montlló

Foto: J. Montlló

Foto: J. Montlló

Foto: J. Montlló
Foto: Laura Bosch

Foto: Grup d'Història del Casal

Per poder veure algunes de les imatges de recreació en 3D sobre el poblat iber de Burriac cliqueu al següent enllaç:


Us indiquem alguns passos per poder accedir a les diferents imatges 3D. Cliqueu, apreneu i sobretot divertiu-vos:ELS BANYS O TERMES ROMANES DE CA L'ARNAU. CABRERA DE MAR
Josep Maria Rovira i Juan
FORN D'ÀMFORES DE CA L'ARNAU. CABRERA DE MAR
Josep Maria Rovira i JuanINCINERACIÓ D'UN GUERRER IBER. CABRERA DE MAR
Josep Maria Rovira i Juan


EL CASTELL DE BURRIAC
Josep Maria Rovira i Juan