Tricentenari

Dissabte dia 7 de juny de 2014, a les 11 h, es va presentar, a la Sala Moragues del Born Centre Cultural el Mapa dels escenaris del Maresme i el programa d'activitats Comissió Maresme Commemoració 1713-14. 

Conduit pel pel periodista Enric Lucena, l'acte va ser presidit per l'Hble. Sr. Felip Puig, Conseller d'Empresa i Ocupació del Govern de Catalunya. Després de la salutació institucional, el Sr. Benet Oliva, 1er tinent d'Alcalde i President del Museu Arxiu de Vilassar de Dalt va presentar el mapa dels escenaris, remarcant la importància decisiva del Maresme i a continuació, la Sra. Rosa Almuzara, directora de l'Arxiu Comarcal del Maresme, va presentar l'exposició itinerant "El Maresme en la línia del temps de la Guerra de Successió (1702-1714)", remarcant la gran quantitat d'informació i documentació inèdita que ha aparegut durant la preparació d'aquesta exposició.La presentació va anar a càrrec del periodista Enric Lucena (Fot.J. Montlló)

   L'Alcaldessa de Cabrils a primer terme acompanyada pels alcaldes maresmencs i
l'Hble.-Conseller,  Felip Puig (Fot. J. Montlló)

L'Honorable Conseller Felip Puig (Fot. J. Montlló)

Benet Oliva presentant el Mapa dels escenaris del Maresme (Fot. J. Montlló)

Rosa Almuzara, presentant l'exposició itinerant (Fot. J. Montlló)

En acabar, el públic va poder gaudir de l'actuació musical dirigida per Tomàs Milans i la música de l'Arxiu Parroquial de Canet de Mar, a càrrec de Camerata Simfonia del s. XVIII. El comiat va anar a càrrec del Consell Comarcal del Maresme, que va oferir al públic assistent d'un tast de maduixes de la Comarca.


Camerata Simfonia (Fot. J. Montlló)

D'esquerra a dreta, Jaume Tolrà, Joaquim Forcada i Laura Bosch del Museu Col·lecció
(Fot. J. Montlló)

Fotografia de grup amb els Alcaldes i Alcaldesses, Regidors i 
Arxiu i Consell Comarcal del Maresme (Fot. L. Bosch)Aprofitant l'ocasió, el Museu del Càntir d'Argentona va presentar una edició especial del càntir corresponent a la 64 Festa del Càntir - Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa d'Argentona d'enguany, el 2,3 i 4 d'agost. Tot i que el model de càntir exacte no va existir tal com s'ha fet, sí que s'ha pres un model de càntir de l'època tot modificant-ne la decoració. S'ha canviat l'escena costumista del càntir original per la figura d'un soldat català extret d'una antiga rajola d'oficis, típica de la nostra terrissa tradicional. La figura representa un soldat de la Coronela de l'exèrcit que va defensar la causa catalana durant la Guerra de Successió contra l'exèrcit borbònic i, especialment, contra el setge de Barcelona.